STARTUP - HOBI ILI POSAO?

Zarada ne mora uvijek biti prioritet | 07. svibnja 2017.

Proaktivnost je osnovna karakteristika poduzetnika. No, ne mora svaki poduzetnički pothvat završiti zaradom, ne mora se svaka ideja razviti u posao koji donosi prihod. Razvoj ideje može završiti uspješno i bez da se zarađuje novac. Naravno, preduvjet je strast poduzetnika i tima koji radi na projektu, bez strasti i želje za uspjehom nema niti "pogonskog goriva" startupa.


Neke ideje je vrlo teško sprovesti u posao. Da bi posao bio završen, potrebno ga je dogovoriti, pripremiti, odraditi i naplatiti. Upravo ovaj posljednji dio, naplata, najteže je osigurati. Pri tom ne mislim na otežane načine naplate, odgode, kompenzacije ili "đemdo" plaćanja. Da bi poslovni proces imao smisla, moraju postojati jasno definirani kupci. Zamislite revolucionarnu ideju za startup, ne pojavljuje se češće od jednom tjedno: Popis lokalnih kafića i njihova ponuda u mobilnoj aplikaciji. Ne postoji natjecanje startupa u kojem se ne nalaze bar dvije prijave koje žele riješiti gorući problem nepostojanja slične domaće (lokalne) aplikacije. Razradimo malo ideju.


Izrada aplikacije ovakvog tipa nije nimalo jednostavna. Potrebno je napraviti serverski dio sustava kojim će se administrirati podaci, API (application programming interface) koji će komunicirati s mobilnom aplikacijom (i drugim sustavima, po potrebi) te samu mobilnu aplikaciju (bar za dvije platforme, iOS i Android). Samo taj tehnološki dio uključuje rad dvoje, troje programerski potkovanih ljudi koji bi trebali znati što im je činiti. Iako već ovaj početni dio zvuči komplicirano i kompleksno poduzetnicima početnicima, pravi problemi tek počinju. Naime, u projektima ovakvog tipa nije jasna svrha ove aplikacije. Treba li aplikacija olakšati kafićima pronalaženje novih gostiju ili treba potencijalnim gostima omogućiti pronalazak novih lokacija za izlaske? Ukoliko aplikacija posredno generira dodatni prihod kafićima, trebamo li njima naplatiti korištenje? Ako da, na koji način, kojim modelom, po tjednu korištenja, po gostu, po povećanju prihoda? Ciljanje gostiju kao izvor prihoda aplikacije još je teže, zašto bi korisnik aplikacije platio za njeno korištenje? I, dodatno, kako svim potencijalnim korisnicima objaviti da aplikacija postoji?


Korištenje marketinga samo po sebi ne donosi korisnike i ne konvertira ih automatizmom u kupce. A kupci su upravo ti koji čine razliku između hobija i posla. Nema ništa loše u tome da se startup radi kao hobi, naprotiv. Ukoliko resursi dopuštaju takav rad, naravno. I pojedinci, ali i tvrtke često iz entuzijazma kreću u razvoj svog startupa bez vizije tko bi trebao biti kupac i kako se dolazi do njih. Oni koji shvate tko su im kupci i nauče vrijedne lekcije, nastavit će s daljnjim razvojem posla. Svi ostali bavit će se hobijem, samo je bitno da prihvate kako ideja na kojoj rade nije milijunski posao, ako uopće i može donositi prihod.


Gornji primjer revolucionarne aplikacije poslužit će studentskim timovima da nauče programirati, da nauče tražiti i prepoznavati kupce i da nauče kreirati poslovne procese. Umjesto posla, radit će na hobiju i izgraditi vrijedne vještine te steći iskustvo. Posredno, to će im i donijeti prihod, ali kroz buduće zaposlenje. No, ukoliko tim uspije napraviti zdravi poslovni model iz takve aplikacije, postat će Tripadvisor bolji od Tripadvisora.


Savjet za kraj. Neka vas nedostatak poslovnog modela i vizije prihoda ne obeshrabri. Ukoliko slijedite pretpostavke, testirate ih i mijenjate kad treba, u nekom trenutku će se pokazati i prihod. A ako prihod nije cilj, tada uživajte u tome što radite i marljivo skupljajte aktivne korisnike vašeg proizvoda.

ČITAJ JOŠ


Priča o Locodelsu | 10. lipnja 2017.

Al Jazeera Balkans


Interview za tportal.hr | 29. svibnja 2017.

Ideju ne možete ukrasti, ona se mora dijeliti


Kako izgleda prezentacija startupa | 28. svibnja 2017.

Pitch


Posjedovanje u budućnosti! | 25. svibnja 2017.

TEDx Zagreb


Investicija se ne dobija! | 18. svibnja 2017.

Investicija


Radimo nešto, smislit ćemo putem što | 12. svibnja 2017.

Članovi tima - komplementarni ili kompatibilni


Nije svaka ideja startup ideja | 01. svibnja 2017.

Ideja i koncept startupa

PODIJELI UPS & DOWNS STARTUPA

JAVI SE :)

PRIJAVI SE

Prijavi se na newsletter